Categorieën uitsluiten in wp_list_categories

Aangezien ik een categorie gebruik voor privé berichten wil ik deze ook uitsluiten in de category-widget. Even een hook maken en klaar. NOT!

wp_list_categories understeunt het uitsluiten van categorieën (zie WordPress Codex), maar dit werkt dus niet met de standaard widgets, want die gebruiken de functie zonder variabelen mee te geven zoals bijvoorbeeld:

wp_list_categories(‘orderby=name&show_count=1&exclude=10′);

Om de lijst dynamisch aan te passen, ook qua HTML-output dient de ‘Walker’ aangepast te worden. De “Category”-taxonomy heeft een hiërarchie waar rekening mee gehouden dient te worden. Voor het genereren van de content wordt er een Walker-class gebruikt die langs alle Parents en Children loopt. Deze class kan uitgebreid worden in functions.php, maar daarmee wordt nog niet de standard wp_list_categories-functie uitgebreid. Dus ook hier geen oplossing. Het lijkt erop dat er toch echt een losse plugin of widget gebruikt moet worden. Dat is iets voor later. De links naar de interessante pagina’s geef ik hier toch.

Een aantal voorbeelden van het gebruik van categories, bijvoorbeeld dropdown selecties is te vinden op de Codex pagina van get_categories. Ook staat hier heel duidelijk hoe om wordt gegaan met parent en childs.

Voorbeelden van het anapassen van de Walker-class:

Walker-classes dus, nog ff niet…. Voor nu maar even de widget verwijderd. Opgelost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>